Molekulární catering

/
Z

Kategorie

h

Popis

MOLEKULÁRNÍ CATERING

Molekulární kuchyně připravuje pokrmy metodami známými spíše z laboratoří (emulgování, mražení tekutým dusíkem, přidávání různých látek rozkládajících strukturu suroviny, atd.), čímž vytváří naprosto nečekané pokrmy. Molekulární gastronomie (nově se také začíná prosazovat termín technoemociální kuchyně) používá stejné suroviny jako gastronomie klasická, ale zásadně se liší použitými postupy, například nízkoteplotní vaření ve vakuu Sous-vide. Díky užívání technik, které by málokoho napadlo spojovat s vařením, je možné dosahovat zcela nových výsledků. V podstatě jde o vytváření naprosto nových skupenství, která chutnají jako dobře známé pokrmy. Tyto postupy jdou aplikovat i na nápoje a vytváří se takzvané molekulární koktejly, při jejich výrobě se používají techniky molekulární mixologie.

Kontakt

Dělnická 13
17000 Praha

petr@manihi.cz
+420 606345799

www.molekularnicatering.cz

Kontaktní formulář na majitele

Další nabídky ze stejné kategorie

Tržiště 371/3 Praha 1 118 00
Čs.armády 2373, pardubice 53002
K Dálnici 60, Praha – Pitkovice 10400